Konya implant, Konya İmplant tedavisi ve Konya İmplant fiyatları konusunda Dr. Dt. Mustafa Günbaş’ın Özel Kliniğinden randevu alarak yaptırmayı düşündüğünüz implant tedavisi için detaylı tüm bilgileri ve implant fiyatları ve tedavinizin ne kadar süreceğini öğrenebilirsiniz.
İmplant nedir ve ne için yapılır?
İmplant eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalardır. Bu vidaların üzerine diş protezi yerleştirilir. İmplant tedavisinin diğer tedavilere avantajı komşu dişlere zarar verilmez. Yani komşu dişlerin kesilmesi gerekmez. İmplant diş kök görevi görür ve doğal diş gibi rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilirsiniz.
İmplant insanların eksik dişlerini tamamlamak yada kullanacakları hareketli proteze tutuculuk sağlamak için yapılan bir işlemdir. Eksik dişinizin çiğneme, konuşma yada estetik açıdan oluşturduğu eksikliği implant uygulaması ile giderebilirsiniz. Kullandığınız hareketli protezin yemek yerken, konuşurken, gülerken çıkmasından şikayetçi iseniz bu durumda da implant iyi bir çözümdür.
Kimler İmplant Yaptırabilir
Sistemik olarak sağlıklı olan her hasta implant yaptırabilir. Tabi buradan hastalığı olanlar yaptıramaz gibi bir sonuç çıkmamalıdır. Diabet, ileri düzeyde kemik erimesi veya kemik yapısını bozan ilaç kullanımı gibi bazı durumlarda ilave işlem ve tetkikler yapılarak implant uygulamasına karar verilir.Yaş olarakta 18-20 yaşından sonra implant uygulanabilir.
İmplant uygulanabilmesi için kemiğin yeterli genişlik ve yükseklikte olması gerekmektedir. Yeterli kemiğin olmadığı durumlarda ilave işlemlerle kemik implant uygulamasına hazır duruma getirildikten sonra implant uygulaması yapılır.
• İyileşmeyi etkileyen diyabet ve kronik kardiyovasküler hastalıklar
• Kemik gelişimi tamamlanmamış olan genç hastalar
• Hamileler
• Çok miktarda sigara kullanan kişiler (sigara kullanımı ağız içindeki iyileşmeyi baskılar ve implant başarısının düşmesine neden olabilir)
• Alkol ya da uyuşturucu madde bağımlıları
• Baş ve boyun bölgesine yüksek dozda radyoterapi uygulanmış kişiler
• Bağ dokusu hastalıkları, hemofili ve önemli bağışıklık sistemi yetersizlikleri gibi kronik hastalıkları olan kişiler
• Kortikosteroid ya da immun sistemi baskılayıcı ilaç kullanan bireyler
Bu hasta gruplarında implant uygulaması risklidir, başarısızlıkla sonuçlanabilir. Ancak durumlarının derece ve ciddiyetine bağlı olarak implant yerleştirilmesi mümkün olabilir. Bu konuda son karar ‘’sistemik konsültasyon yapmak kaydı ile’’ diş hekimine aittir.
Konya İmplant Fiyatları
İmplant fiyatları kullanılacak marka ve modele göre değişkenlik arz etmektedir. Size uygun implanta ağız içi muayene ve radyolojik değerlendirmeden sonra karar vermek doğru olacaktır.
İmplant Uygulaması Ne Kadar Sürer?
İmplant uygulama süresi yapılacak implant sayısı ve ilave cerrahi işlemlerin yapılıp yapılmayacağına göre değişiklik arz eder. Kemik genişlik ve yüksekliğinin yeterli olduğu durumlarda 1 adet implant için hastanın koltukta otruma süresi 7-10 dk dır.
İmplanttan Sonra Ağrı ve şişlik Olur Mu?
İmplant operasyonundan sonra o gün için biraz şişlik ve ağrı olabilmektedir. İmplant yapılan gün uygulanacak buz kompresi şişlik ve ağrının hafif geçmesi için çok önemlidir. Genel olarak 4-7 gün aralığında ağrı ve şişlik tamamen geçmiş olacaktır.
İmplant Tedavisi Sonrası Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler
Operasyon sonrasında pıhtılaşmayı başlatmak ve kanamayı durdurmak için yumuşak, steril bir tampon ile 30 dk yumuşak baskı uygulanması önerilmektedir.
Operasyon sonrası 4 saat boyunca herhangi bir şey yemeyiniz. İlk 24 saat sıcak içeceklerden kaçınınız ve sadece yumuşak, soğuk yiyecekler (soğuk püre, süt ürünleri ve dondurma) tüketiniz.
İlk 24 saat tükürükte kan görülmesi mümkündür-normal bir durumdur. Hatta sabah uyandığınızda yastığınızda kan izleri görebilirsiniz. İlk 24 saat, yara bölgesinin iyileşme sürecinin başlaması için tükürmeyiniz ya da ağzınızı çalkalamayınız.
Operasyon akşamı dişlerinizi fırçalamayın ya da gargara kullanmayınız.
İlk 24 saat sigara içmeyiniz, alkol almayınız. Operasyon bölgesi tamamen iyileşene kadar sigara içilmemesi uygundur.
Eğer diş hekimi tarafından antibiyotik ya da ağrı kesici verildiyse, önerilen şekilde kullanınız
İlk 2-3 gün operasyon bölgesinde şişkinlikler ya da hematom görülebilir, yanakta ya da göz altında gözlemlenebilir, bir hafta sonra kaybolurlar. İzlerin kaybolmasını hızlandırmak için operasyon alanına gün boyunca buz uygulanması (15 dakika buz ile uygulama yapılmalı, 5 dakika beklenmeli) ve ilk 2 gece başınız yukarıda olacak şekilde uyumanız önerilmektedir
Absorbe olan (kendiliğinden eriyen) dikişlerin ağızda 2 hafta kadar kalmaları beklenir ve almaları gerekmemektedir. Eğer absorbe olmayan (erimeyen) dikiş var ise diş hekimi tarafından 5-7 gün sonra alınmalıdırlar. Her iki durumda da operasyon sonrasındaki ilk hafta dikiş olan bölgeyi fırçalamayınız.
Herhangi bir problem meydana gelirse ya da herhangi bir sorununuz olursa diş hekiminize konuşmaktan çekinmeyiniz.
Dikişler 7 gün sonra alınmalıdır. Operasyon sonrası iki hafta boyunca günlük iki defa bir dakika boyunca gargara yapılması tavsiye edilmektedir.
Kaybedilen her diş için bir implant mı gerekir?
Yeterli kemik varsa diş hekimlerinin tercihi her zaman kaybedilen her dişin yerine bir implant uygulanmasıdır. Ancak bazı durumlarda iki implant aralıklı yerleştirilip üzerine köprü protezi yapılabilir. Yerleştirilecek implantın sayısı ancak hekimin klinik ve radyografik muayenesinden sonra belirlenebilir.
Damak (hareketli) protez kullanan hastalarda implant tedavisinden yararlanabilir mi?
Günümüzde tamamen dişsiz ağıza sahip hastalar bile yeterli kemikleri varsa doğrudan, yoksa kemik oluşturma işlemi sonrası yapılacak implantlar sayesinde hareketli protezlerden
kurtulabilirler. Özellikle dişsiz alt çenede takıp çıkarmalı bir protez kullanılması hasta için oldukça zordur, Çünkü, içeride sürekli oynayan bir dil dışarıda yanak ve dudak konuşma ve yemek yeme esnasında hastaya oldukça sıkıntı verirler. Alt çenede dil, dudak, yanak ve çiğneme hareketleri ile sabit duramayan ve sıklıkla vuruk yapan protez ile ilgili sorunlar, implant uygulamaları ile .
Ayrıca üst total protezlerin tutuculuğunu sağlayabilmek için yapılan damağı kapatan tasarımdan dolayı oluşan mide bulantısı gibi sorunlar da ortadan kaldırılmış olur. Bu durumda sabit ya da takıp çıkarılan implant destekli protezler yapılabilir. Her iki tip protezde de oynama ve bulantı şikayetleri ortadan kalkar.
İmplant işleminin köprü yapımı ile karşılaştırıldığında avantajı nedir ?
Tek diş eksikliği veya birden fazla diş eksiklikliğinin olduğu hastalarda klasik köprü yapımında kayıp boşluğun önündeki ve arkasındaki dişlerin kesilmesi, küçültülmesi ve madde kaybına neden olunması söz konusudur. Fakat implant uygulaması yapıldığında herhangi bir dişin kesilmesine gerek kalmadan eksik dişin önce kökünü taklit eden implant yerleştirilmekte daha sonra ise üst protezi (diş) yapılarak dişsizlik giderilmektedir.
Diş çekimi yapılıp aynı seans implant uygulaması yapılabilir mi?
Dişi çekip hemen implant yapılmasına “immediat implant uygulaması” ismi verilir. Uygun koşullar sağlandığında tercih edilebilen bir tekniktir. Bu işlemde en büyük risk diş çekim soketinde bulunan enfekte dokulardır.
İmplant yapılacak bölgede yeterli kemik yoksa nasıl bir yöntem uygulanır?
İmplant yapılacak bölgedeki kemiğin yoğunluğu, yüksekliği ve kalınlığı önemlidir. Bu implantın başarısını doğrudan etkiler. Kemiğin yeterli olmadığı durumlarda kemik miktarını artırmak için değişik tekniklerle (kemik greftleri kullanılarak) kemik oluşturmak gereklidir. Bu işlem için üst arka bölgede sinüs lift, blok greftleme, alt çenede yatay ve dikey yönde kemik oluşturma işlemleri yapılabilir.
İmplant sonrası protezlerim yapılana kadar dişsiz mi kalacağım?
Diş eksikliğinizin sayısına bağlı olarak ne tür bir geçici protez yapılacağına yine hekiminiz karar verecektir. Eğer fazla diş eksikliğiniz varsa bu dönemde geçici hareketli protez yada uygulanan yönteme göre sabit bir protez kullanabilirsiniz.
Vücutta kemik erimesi varsa ağızda da kemik erimesi var anlamına mı gelir?
Vücuttaki kemik erimesi ile ağızdaki kemik erimesi farklı sağlık sorunlarıdır. Vücutta yüksek oranda kemik erimesi olsa bile ağızda çok iyi bir kemik olabildiği gibi vücutta çok iyi bir kemik olduğu halde ağızdaki kemik seviyesi yetersiz olabilir.
İmplant yaptırdıktan sonra baş-boyun bölgesinden MR ya da tomografi benzeri görüntülemeler alınabilir mi?
Alınabilir. Ancak implantlar sadece çok yakın çevrelerinde ışık yansıması yapabilir, bu da çok yakın bölgede görüntü kalitesinin düşmesine neden olabilir.
İmplant uygulamasında başarısızlık görülebilir mi?
Mevcut araştırmalar kök şeklindeki implantların cerrahi olarak yerleştirilmesinde zaman içinde % 98 başarı sağlandığını ortaya koymaktadır.Bu köprü protezlerinde 10 yıllık süreçte % 60 tır. Bu tip implantlarda başarısızlık genellikle cerrahi işlemden sonraki ilk bir yıl içerisinde ortaya çıkmaktadır. Bu süreden sonra her yıl implant başarısızlık oranı %1’e düşmektedir.
Tedavinin başarısı hastanın iyileşme potansiyeli, sigara kullanımı, ağız hijyeninin durumu, diyabet gibi iyileşmeyi etkileyebilecek sistemik hastalıkların varlığı, kullanılan implantın markası ve hekimin cerrahi becerisi ile ilgilidir.
İmplant cerrahisi sırasında ne tür komplikasyonlar görülür?
Her cerrahi müdahale komplikasyon riski taşır. Kanama, enfeksiyon ve sinirlerde, sinüste ve nazal kavitedeki yaralanmalar bu komplikasyonlar arasındadır. İyi bir muayene ve radyolojik kontrol ile bu ihtimalleri en aza indirmek mümkündür.
Üç boyutlu görüntüleme yöntemleri komplikasyonların azaltılmasında etkilidir. Ayrıca hekimin tecrübesi ve kullanılan implant sistemi de önemlidir. Örneğin bazı setlerde bulunan stoperler implant yuvası açan aletlerin kontrolsüz kullanımını engellerler.
İmplantın markası önemli midir?
İmplant markası olarak AR-GE çalışmalarına önem veren, uzun vadede başarısı gösterilmiş, teknik destek konusunda sıkıntısı olmayan ve protez üst yapı için yeterli seçeneği sunan implant sistemlerinin seçilmesinde fayda vardır. Ancak, implant uygulamasının başarılı olması hastanın iyileşme potaniyeli, sigara kullanımı, ağız hijyeninin durumu, diyabet gibi iyileşmeyi etkileyebilecek sistemik hastalıkların varlığı, ve hekimin cerrahi becerisi ile de ilgilidir.
Titanyum İmplant Kanser Yapar Mı?
Titanyum implant doku dostudur. Ne kanser ne de kemik erimesine sebep olmaz.
İmplantlar, titanyumdan yapılmaktadır. Titanyum sadece implantta değil, ortopedide de yoğun kullanılan bir metaldir. Titanyumla ilgili hiçbir kanser vakasına rastlanmamıştır. Titanyum, sağlamlığı, hafifliği ve toksik olmamasının yanı sıra biyouyumluluk ve kemik entegrasyonunun çok iyi olması dolayısıyla; implant yapımında en çok tercih edilen metaller arasında gelmektedir.
Titanyumun en fazla kullanıldığı implantlardan biri de diş hekimliği alanıdır. Titanyum diş implantlarının üstün özellikleri dolayısıyla uzun yıllardır dünyada ve Türkiye’de güvenle kullanılmaktadır
İMPLANT SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI
İMPLANT NEDİR VE NİÇİN UYGULANIR?
İmplantlar canlı bir dokuya veya organa yerleştirilen cansız materyallerdir. Diş hekimliğinin bu konu ile ilgilenen dalı oral implantolojidir. Diş implantı, diş kökünün fonksiyonununu taklit eder. İmplant direkt olarak çene kemiğine tutunur ve diş etinden ağız boşluğuna doğru diş kuronunu taşıyacak bir çıkıntı yapar. Böylece kaybedilen bir dişin yerini alır. İmplant ile kaybedilmiş dişlerin boşluğunun her iki tarafındaki sağlam dişler köprü yapmak için kesilmemiş olur. Aynı zamanda, implant sayesinde takma dişlerin ağız içerisinde oynaması önlenmiş olur ve bundan dolayı ağrılı baskı noktaları giderilmiş yani protezler sabitlenmiş olur.
ÖZELLİKLE ALT TAM TAKMA DİŞİ AĞIZDA HAREKET EDEN KİŞİLERDE İMPLANT İLE TEDAVİ NASIL YAPILIR?
Alt çenede tüm dişlerini kaybetmiş hastalarda, total protezin oturduğu kemik alanı az olduğundan dilin hareketleri protezi oynatır. Bunun için hastalar hiç istemedikleri halde yapıştırıcı toz ve krem kullanırlar. Bu hastalara uygulanacak 2-4 adet implant ile alt çene protezi sabit hale getirilir
İMPLANTLAR ÜZERİNE KÖPRÜ YAPILIRKEN AĞIZDA DOĞAL DİŞLER VARSA ONLARA DA BAĞLANTI YAPILABİLİR Mİ?
Evet. Unutulmamalı ki implantların ilk kullanım amacı sallanan dişlerin stabilizasyonudur. Yani sallanan bir dişin yanındaki boşluğa yapılan implant zaman içerisinde o dişin sallanmasını durdurmaktadır. Doğal dişle bağlantılı olan köprü protezlerinin daha uzun süre dayandığı tesbit edilmiştir.
İMPLANT UYGULAMASI NE KADAR BİR SÜREDE YAPILIR?
Uzman bir diş doktoru tarafından anestezi yani dişi uyuşturma işlemi yapıldıktan sonra 5-10 dakikada implant uygulaması yapılabilir.
İMPLANTIN ÜZERİNE HEMEN KURON İLE YÜKLEME YAPILABİLMESİ İÇİN BAŞKA HANGİ ŞARTLAR GEREKİR?
Kemiğin kalitesi iyi ve implantın yapısı hemen yüklemeye elverişli olmalıdır.
TAKIP ÇIKARILAN PROTEZLERİN ALTINA YAPILAN İMPLANTLAR İÇİN BEKLEME SÜRESİ NEDİR?
Bu protezlerin ağızda oynamasına engel olan implantların baş kısımları topuz şeklinde yuvarlaktır. Hemen hareketli protezler implantların üzerlerine takılabilirler. Beklemeye gerek yoktur; çünkü, hareketli protezlerde çiğneme kuvvetleri yalnız implantların üzerine değil, büyük bir kısmı mukozaya intikal eder. Köprü-sabit protezlerde ise, kuvvetler doğrudan implantların üzerine gelir.
İMPLANT UYGULAMASINDAN SONRA AĞRI VE ŞİŞ OLUR MU?
İmplant uygularken o bölge lokal olarak uyuşturulduğundan ağrı hiç olmaz. Ancak, işlem bittikten sonra, uyuşukluk geçtikten sonra, ağrı olabilir bu da daha önce verilen ağrı kesici ilaçlar ile giderilir. Genellikle şiş, diş etinin altındaki periost ile beraber kaldırılması sonucu veya komplike kemik operasyonu ile birlikte implant uygulaması sonucunda oluşur, 3-4 gün sonra da bu şiş ortadan kalkar. Şiş, daha önceden verilen antibiyotik sayesinde ve soğuk tatbikiyle az olur. Ateş olmadığı taktirde, şişten korkulmamalıdır.
TİTANYUM İMPLANTLAR MI YOKSA ZİRKONYUM İMPLANTLAR MI DAHA SAĞLIKLIDIR?
Aslında, zirkonyum implantlar vücuda iyon vermedikleri ve ağızda diğer maddelerle elektriklenme yapmadıklarından, allerjik olmadıklarından daha sağlıklıdır; ayrıca, beyaz renkte olmaları da estetik açıdan bir avantaj sağlar.
İMPLANT UYGULAMASINI HER DİŞ DOKTORU YAPABİLİR Mİ?
HAYIR. Günümüzde, endikasyonu göz ardı edilmesi mümkün olmayan implantlar ile iyi eğitim almış diş doktorları tarafından yapıldığı sürece çok başarılı sonuçlar alınmaktadır. Aksi taktirde, uygulamalarda başarısızlık söz konusu olacaktır. Ayrıca, implant uygulanacak kliniğin sterilizasyon şartlarına da uygun olması gerekir.
İMPLANT KİMLERE YAPILMAZ?
Gebe ve lohusa kadınlara implant yapılmamalıdır. Sistemik rahatsızlığı ileri derecede olan kişiler implant açısından iyi değerlendirilmelidir. Şeker hastalığı implant uygulamalarında risk oluşturmaktadır. Ancak, kontrol altında olan şeker hastalarına implant uygulanabilir. Aynı zamanda sigara içenlerde, implant başarısının azaldığı bilinmektedir.
İMPLANTLAR HANGİ DURUMLARDA UYGULANIRLAR?
İmplantlar tek diş eksikliklerinde, tek veya çift tarafında arka dişlerini kaybetmiş hastalarda, az sayıda kalmış doğal dişlere destek olmak amacıyla ve tüm doğal dişlerini kaybetmiş hastalara uygulanmaktadır.
ÜST TOTAL PROTEZLERDE, DAMAK KISMININ ÇOK BÜYÜK OLMASI BULANTIYA NEDEN OLMAKTADIR, İMPLANT İLE DAMAK KISMI ORTADAN KALDIRILARAK BULANTI ÖNLENEBİLİR Mİ?
Evet. Üst çeneye yapılacak 4-6 implant sayesinde, protezin damak kısmı açılır ve hasta hem bulantıdan kurtulmuş olur hem de yediği gıdaların tadını daha iyi alır.
TEK BİR DİŞ ÇEKİLDİĞİNDE, YANDAKİ DİŞLERİ KESEREK BİR KÖPRÜ MÜ YAPILMALI YOKSA İMPLANT VE ÜZERİNE BİR KURON MU YAPILMALIDIR?
Çekim yapılan dişe komşu dişler sağlamsa onları keserek zarar vermemek için implant uygulaması yapmak gerekir. Ama bu dişlere kanal tedavisi veya dolgu yapılmış ise, implantın bir seçenek olduğunu unutmayarak köprü seçeneği tercih edilmelidir.
İMPLANT ÜZERİNE KURON VEYA KÖPRÜ YAPMAK İÇİN NE KADAR SÜRE BEKLENİLMELİDİR?
İmplant yapıldıktan sonra, implantın kemiğe bağlanma kuvveti torklu rachet adı verilen bir alet ile ölçülür. Bu bağlantı istenen değerde ise hemen ölçü alınıp geçici veya daimi bir kuron veya köprü yapılabilir.
HANGİ VAKALARDA İMPLANTIN ÜZERİNE HEMEN YÜKLEME YAPILMAMALIDIR?
Kemik kalitesinin zayıf olduğu, hastada diş sıkması ve gıcırdatması gibi alışkanlıkların varlığında iki safhalı implantlar yapılmalı ve implant üzerine baskı olmadan alt çenede 2-4 ay, üst çenede ise 4-6 ay kadar beklenip implantın kemiğe kaynaması gerçekleştikten sonra üzerine protez yapılmalıdır.
İMPLANT UYGULAMASI DİŞ ETİ KALDIRILMADAN VE DİKİŞSİZ YAPILABİLİR Mİ?
Evet. Kullanılacak implantın tipi, kemiğin kalınlığı ve dikey boyutu uygunsa yapılabilir; o zaman ağrı ve şiş minimum seviyede olur.
İMPLANT KALİTESİNİN BAŞARIDA ROLÜ VAR MIDIR?
Diş hekimliğinde kullanılan implantların yüzde doksanı titanyum materyalinden yapılmıştır. Ancak, maalesef piyasada bulunan implantların bazıları ticari amaçla kullanılan ucuz ve zararlı olan titanyumdan yapıldıklarından kanserojen bile olabilmektedir. Bu nedenle, ucuz ve medikal olmayan titanyum implantları kullanmamak gerekir.
İMPLANTLAR KAÇ YAŞINDA YAPILABİLİR?
Kızlarda 13-14; erkeklerde 15-16 yaşından önce implant yapılmamalıdır. Yaşlılarda (60-90) implant yapılabilir.
Konya’da implant tedavisi için iletişim sayfamızdan randevu alabilirsiniz.
Google Etiket: Konya İmplant, Konya İmplant, Konya İmplant Fiyatları, Konya İmplant Tavsiye, Konya İmplant Yapan Yerler, Konya İmplant Diş Fiyatları, Konya İmplant Merkezi, Konya İmplant Ücretleri